Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Sarayaku Ενας ακόμα όμορφος, περήφανος μικρός λαός , σ΄ενα παραδεισένιο τόπο παλεύει να επιζήσει.


Εκτός Ελλάδας έχουν γραφτεί πολλά πράγματα για τους  Sarayaku και τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν στο μακρινά Εκουαντόρ στον Αμαζόνιο.  Είναι ένας αγώνας ενάντια στις πολυεθνικές που πραγματοποιούν ακόμα μια εθνοκτονία. 

Η ζωή αυτών των ανθρώπων ήταν φτιαγμένη  με ειρήνη, αρμονία, ελευθερία. Κάποια χρόνια πριν όπως συνέβει σε τόσους άλλους λαούς, φυλές, ανθρώπους, τα δώρα αυτά της φύσης αρπάζονται από τα χέρια τους και τις ψυχές τους χωρίς έλεος.

Σύντομα θα βγει ένα ντοκυμαντέρ με όλο το σχετικό υλικό με τίτλο CHILDREN OF THE JAGUAR  κι εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό trailer

Εδώ πιο κάτω το λινκ για τη σελίδα τους , (και στα αγγλικά)

αξίζει πραγματικά να διαβάσουμε, γιατί μπορεί να είναι μακριά μας κι εμείς να περπατάμε το δικό μας Γολγοθά, αλλά τα τέρατα τελικά που απειλούν την ομορφιά, την  αρμονία, την ειρήνη και την αγάπη πάνω σ΄αυτό το πανέμορφο πλανήτη, τα τέρατα αυτά που εκτελούν ανθρώπους και λαούς και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους αφανίσουν από το χάρτη ίδια μούρη έχουν παντού,  κι εμείς όσο ησυχάζουμε να είμαστε κατ΄εικόνα και ομοίωσή τους, θα συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε λάθος θεούς..

Κι έπειτα τίποτα δεν είναι μόνο του σ΄αυτή τη γη. Ολα είναι συνδεδεμένα με αόρατες αλυσίδες που συμπαρασύρουν στην ευτυχία ή  τη δυστυχία τα πλάσματα που ανασαίνουν τελικά τον ίδιο αέρα, πίνουν τα ίδια νερά, πατάνε την ίδια γη, σ’ αυτή τη μικρή κουκίδα στο σύμπαν.

Εμάς μπορεί να μας φαίνεται κάτι πολύ μακρινό, σχεδόν ανύπαρκτο, το ουρλιαχτό ενός αγριμιού από την άλλη μεριά της γης  που κάποιος το σκοτώνει,  αλλά την ώρα που συμβαίνει αν κοιτάξουμε τη δική μας φύση, είμαι σίγουρη ότι θα αναγνωρίσουμε το πόνο της γιατί όλοι είμαστε παιδιά της αλλά ελάχιστοι το θυμούνται ακόμα..

Και μόνο το τρέιλερ να δεις πιάνεται η ανάσα από τόση ομορφιά που πολεμάει να επιβιώσει όπως όλες οι ομορφιές  που δεν γίνονται αντιληπτές από τα τυφλά τέρατα....

Γράφουν οι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...