Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

η ταριχευση ειναι αποδεκτη απο την εκκλησια...

...αφου ταριχευσε τον ηγετη της.

γιατι σας χαλαει η καυση?

μια δικη μου παροιμια

ο γερος χρονια δεν κοιτα, αλλά τον θανατο του.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

εφυγε ο Χριστοδουλος σημερα

λιγοι καταλαβαν τι συνεβει και τι βιωσε σαν ανθρωπος πριν πεθανει.

ο Θανατος ειναι ο Απολυτος Εξισωτης και μπροστα του διαλυονται οι ψευτικες πραγματικοτητες και αποκαλυπτεται η Αληθεια.

παρακολουθουσα με Δεος τον Χριστοδουλο να φοβαται, να προσπαθει, να αντιστεκεται και τελικα να αποδεχεται τον θανατο του.


καλο ταξιδι ανθρωπε!

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

ο δρακος αντεπιτιθεται αμυνομενος

η καθαρση ειναι ποσοτικα επωδυνη αναλογως του χρονου υπαρξης της νοσσου

12ος χρόνος παρουσίας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα


12ος χρόνος παρουσίας του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα …

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 22:00, στην ΕΤ1, στο πλαίσιο μιας Θεματικής Βραδιάς αφιερωμένης στη Λατινική Αμερική, παρουσιάζονται 2 νέα ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα.


Ενώ η Ευρώπη βυθίζεται στην στασιμότητα και οι ΗΠΑ είναι εγκλωβισμένες στο ιρακινό αδιέξοδο, συναρπαστικές εξελίξεις σημειώνονται στην Λατινική Αμερική. Στην Βολιβία ένας αυτόχθων Ινδιάνος βρίσκεται για πρώτη φορά στην εξουσία.
Στον Ισημερινό, ο νέος πρόεδρος της χώρας έδιωξε από την χώρα τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Τράπεζας και κλείνει την αμερικανική στρατιωτική βάση-εκτός και αν ο Λευκός Οίκος δώσει την άδεια για την δημιουργία μιας στρατιωτικής βάσης του Ισημερινού στην Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών!!!
Στη Βενεζουέλα ο Ούγκο Τσάβεζ εθνικοποίησε τις πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου ενώ στις δημόσιες ομιλίες του χρησιμοποιεί φράσεις του Αλέξανδρου Παναγούλη.
Μια σειρά από χώρες αποτινάζουν την αμερικανική κηδεμονία και ενώνονται αναζητώντας έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.

Τις εξελίξεις αυτές παρουσιάζει σε δύο ντοκιμαντέρ το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα μετά από μια μεγάλη έρευνα στη Βολιβία, τον Ισημερινό, τη Βενεζουέλα, την Κούβα και τον Αμαζόνιο. Τα δύο ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα θα παρουσιασθούν στo πλαίσιo μιας Θεματικής Βραδιάς για τη Λατινική Αμερική, παρουσιάζοντας επιπλέον μια αποκλειστική συνέντευξη με τον ιθαγενή πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.


«Βολιβία: Η Επιστροφή των Ινδιάνων» του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 22:00, ΕΤ1

Η Βολιβία, η πιο φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής, αποτέλεσε για περισσότερο από 20 χρόνια το πειραματόζωο της Ουάσιγκτον. Κάτω από τις προτροπές και τις πιέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ιδιωτικοποιήθηκαν τα πάντα, όπως η δημόσια ύδρευση και το νερό των πηγαδιών. Οι φτωχοί Βολιβιανοί εξηγούν στην κάμερα της εκπομπής ότι επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού έχαναν τα σπίτια τους.

Θα ακολουθήσουν, από τις αρχές της δεκαετίας, διαδοχικές εξεγέρσεις του πληθυσμού που θα καταλήξουν το 2005 στην εκλογή του Έβο Μοράλες, του πρώτου προέδρου της Λατινικής Αμερικής που ανήκει στην ινδιάνικη πλειοψηφία.
Ο νέος πρόεδρος της χώρας, αγρότης ο ίδιος και καλλιεργητής του φυτού της κόκας, ακυρώνει τα συμβόλαια με τις πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου της χώρας του, μοιράζει τη γη σε ακτήμονες και εμφανίζεται στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ κρατώντας ένα φύλλο κόκας.

Η Ουάσιγκτον, που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει τον πόλεμο εναντίον της «ναρκοτρομοκρατίας» είναι ριζικά αντίθετη με την πολιτική του νέου προέδρου, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις της πλούσιας Βολιβιανής λευκής ελίτ που δεν θέλει να χάσει τα προνόμια της.

Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα παρακολούθησε τα συγκινητικά προγράμματα εναντίον του αναλφαβητισμού που ξεκίνησε ο Μοράλες. Συναντά τον ίδιο στο Προεδρικό Μέγαρο, τον συνδικαλιστή αδερφό του στη γενέτειρα τους και την μεγάλη αδερφή σε ένα πάρκο της Λα Παζ. Το σπίτι της είναι τόσο φτωχικό που ντρεπόταν να το χρησιμοποιήσει ως χώρο συνέντευξης...


«Η Λατινική Αμερική και η Προφητεία του Νίξον» του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στις 12:00 τα μεσάνυχτα, ΕΤ1

Μετά την πρόσφατη αποτυχία του σε ένα δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος της Βενεζουέλας, ο Ούγκο Τσάβεζ χρησιμοποίησε μια φράση του Αλέξανδρου Παναγούλη για να τονίσει στους αντιπάλους του ότι θα συνεχίσει την πολιτική που έχει χαράξει.
Το σχετικό βίντεο που παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα είναι μέρος μιας σειράς εντυπωσιακών εικόνων και γυρισμάτων της εκπομπής στην Λατινική Αμερική.

Στον Αμαζόνιο η αμερικανική εταιρεία πετρελαίων Τεξάκο χρησιμοποίησε την ζούγκλα ως χωματερή για τα τοξικά απόβλητα της εξόρυξης του πετρελαίου.
Οι Ινδιάνοι της περιοχής μιλούν την επιδημία καρκίνου που ξέσπασε στην περιοχή αφανίζοντας έξη ινδιάνικες φυλές.
Στα μπάριος (φτωχογειτονιές) του Κίτο, της πρωτεύουσας του Ισημερινού, οι κάτοικοι μιλούν για την εξαθλίωση τους μετά την κατάργηση του εθνικού νομίσματος που αντικαταστάθηκε από το αμερικανικό δολάριο. Στη Βενεζουέλα, στις αντίστοιχες φτωχογειτονιές του Καράκας, ασθενείς στα νέα δημόσια ιατρεία ομολογούν ότι συνάντησαν γιατρό για πρώτη φορά στην ζωή τους.

Η ανατροπή του σοσιαλιστή προέδρου της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε το 1973, εγκαινίασε την μετατροπή ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής σε αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα όμως, από την Βενεζουέλα, την Βολιβία και τον Ισημερινό έως την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Βραζιλία και τη Νικαράγουα, όπου οι Σαντινίστας επέστρεψαν στην εξουσία, οι νέοι σοσιαλιστές πρόεδροι αμφισβητούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο και αναζητούν τρόπους συνεργασίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον είχε δικαιολογήσει το πραξικόπημα στη Χιλή με τη θεωρία του «κόκκινου σάντουιτς» που θα στρίμωχνε τις ΗΠΑ ανάμεσα στη Χιλή και την Κούβα. Αν και τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρξε ποτέ, οι νέες εξελίξεις στη Λατινική Αμερική έχουν θέσει την βόρειο-αμερικανική ηγεμονία σε δοκιμασία.


Το πρόγραμμα της Θεματικής Βραδιάς περιλαμβάνει ακόμη :
11:30 – 12:00 μ.μ.: Αποκλειστική συνέντευξη με τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Στο κλείσιμο της Θεματικής Βραδιάς ένα ακόμη ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για τη Βενεζουέλα:

«Βενεζουέλα: Το Πρώτο Τηλεοπτικό Πραξικόπημα της Ιστορίας» του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα (σε επανάληψη)
Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ΕΤ1

"Ευτυχώς είχαμε ένα ισχυρό όπλο", δήλωνε ο υποναύαρχος Έκτωρ Ραμίρεζ Πέρες, αρχηγός του πραξικοπήματος που κατάφερε να ανατρέψει για δύο ημέρες τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. "Όπως είδατε, ο στρατός και οι εδικές δυνάμεις δε χρειάσθηκε να πυροβολήσουν ούτε μία φορά. Το μεγάλο μας όπλο ήταν τα μέσα ενημέρωσης".

Στις 11 Απριλίου του 2002 οι υποστηρικτές του προέδρου Τσάβες και η αντιπολίτευση οργανώνουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Πάνω από 20 άτομα σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται: ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα και έχουν πέσει θύματα της αστυνομίας και ακροβολιστών - μέρος ενός μυστικού σχεδίου για την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας.

Στο Καράκας επικρατεί χάος και οι Βενεζουελιάνοι ανοίγουν τις τηλεοράσεις τους για να μάθουν τι έχει συμβεί. Αλλά τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν στην αντιπολίτευση, αποδίδουν την αιματοχυσία στους Τσαβίστας, μοντάροντας έντεχνα τα τηλεοπτικά πλάνα της ημέρας. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δε διαθέτει δική του φωνή, γιατί στην διάρκεια των ταραχών οι αντίπαλοι του έχουν καταλάβει την κρατική τηλεόραση που σταματάει να εκπέμπει. Η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίον του Τσάβες και ο στρατός επεμβαίνει συλλαμβάνοντας τον πρόεδρο. Την επόμενη ημέρα, οι ίδιες κατασκευασμένες εικόνες χρησιμοποιούνται από τον Λευκό Οίκο που δίνει στη χούντα διεθνή αναγνώριση. Ο Τσάβες θα επιστρέψει στην εξουσία μόνο αφού οι υποστηρικτές του καταφέρουν να στήσουν ένα εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης και να θέσουν ξανά σε λειτουργία το κρατικό κανάλι...

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ των άλλων ο υποναύαρχος Κάρλος Μολίνα που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανατροπής του Τσάβες, ο σκηνοθέτης Άνγκελ Παλάθιο που ανακάλυψε την αλήθεια ερευνώντας όλα τα τηλεοπτικά πλάνα εκείνης της ημέρας, καθώς και δημοσιογράφοι και ειδικοί στα μέσα ενημέρωσης. Τα γυρίσματα έγιναν στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ.


Δώστε και εσείς το παρών στη συζήτηση που διεξάγεται στο Forum του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα.

-----------------------------------------------------
Eπισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: www.rwf.gr
E-mail: info@rwf.gr




το αναμεταδιδω μετα τιμης!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

πανω που αποδεχθηκε τον θανατο του...


δεν τον αφηνουν να πεθανει!

σκληρο, κακο, ασπλαχνο!

στο ονομα της επιστημης τον βασανιζετε και θελετε να τον μεταφερετε οπωσδηποτε στο νοσοκομειο, παρα την θεληση του?

το δηλωσατε οτι μολις δεν θα μπορει να αντιστεκεται πλεον, θα τον μεταφερετε.

ΓΙΑΤΙ?

τι σας εκανε?

τι θα του προσφερετε με την παραταση του πονου και της αγωνιας για μερικες εβδομαδες?

ΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΗΣΥΧΟ!
βιωνει την δευτερη σημαντικη στιγμη της ζωης του (η πρωτη ηταν η γεννηση), τον θανατο του.


Χριστοδουλε σου ευχομαι εναν ηπιο θανατο και καλο ταξιδι.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Solar















Volcanoes

















Down to Earth

Γράφουν οι

Η φωτογραφία μου
ένας απλός παρατηρητής του Συμπαντικού θαύματος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...